THE RIGHT PLACE FOR HUMAN SOLUTIONS


Coach Fysieke Belasting

Met een Coach Fysieke Belasting heeft u binnen uw bedrijf snelle toegang tot het oplossen van niet-complexe vraagstukken op het gebied van lichamelijke belasting en voorkomen van klachten.

Medewerkers die van de inhoud weten en nu ook van aanpassingen op het gebied van lichamelijke belasting? Medewerkers die dat ook nog tactisch kunnen overbrengen op hun collega’s? Kan dat dan? Jazeker, met een goed onderbouwd programma gericht op lichamelijke belasting en ergonomie is dat bij Consultancybureau Ergonomics@WORK zeker mogelijk. Bij incompany opleidingen kunnen we de opleiding zelfs volledig richten op uw bedrijfsactiviteiten.

Wij hebben deze opleidingstrajecten in het verleden zelfs uitgevoerd voor een hele branche waarin fysieke belasting een grote rol speelde. Door deelneming vanuit het gehele land en vanuit verschillende bedrijven uit die branche kwam er een uitstekende interactie tussen de opgeleide Coaches Fysieke Belasting tot stand. Een mooie bijkomstigheid in het kader van kwaliteitsverbetering.

Opleiding Coach Fysieke Belasting

De opleiding Coach Fysieke Belasting is bedoeld voor medewerkers met een affiniteit tot het vakgebied arbeidsomstandigheden. In bedrijven kunt u denken aan bijvoorbeeld arbo-coördinatoren, preventiemedewerkers, arbo-adviseurs, P&O-adviseurs met arbo in de portefeuille. Voor de opleiding is geen voorkennis vereist.

De opleiding Coach Fysieke Belasting wordt modulair opgebouwd op basis van een voorgesprek met de klant. Er zijn binnen de opleiding een aantal essentiële modules die altijd aanwezig zullen zijn, deze zijn gemerkt met een *. Naar aanleiding van het voorgesprek wordt het definitieve opleidingstraject vastgesteld. Daarbij wordt ook het dagdeelprogramma in tijd verder uitgewerkt.

Binnen de opleiding Coach Fysieke Belasting zijn de volgende modules beschikbaar. Modules met een * zijn essentieel en vormen onderdeel van ieder opleidingsprogramma:

 • Rol en positie Coach Fysieke Belasting*
 • Wetgeving en richtlijnen lichamelijke belasting*
 • Beoordelingselementen lichamelijke belasting*
 • Gezondheidsklachten*
 • Dynamische en statische werkhoudingen*
 • Tillen en dragen
 • Trekken en duwen
 • Energetische belasting
 • Repeterende bewegingen
 • Trillingen en schokken
 • Trainen en coachen*
 • Maken presentatie fysieke belasting
 • Vervaardigen toolbox fysieke belasting
 • Terugkomdag coach ervaringen
 • Expert begeleiding on-the-job

Na voltooiing van de opleiding Coach Fysieke Belasting beschikt de cursist over voldoende bagage om binnen het bedrijf een belangrijke rol te vervullen op het gebied van beheersen van fysieke (lichamelijke) belasting. De cursist kan de arbo-verantwoordelijke ondersteunen of indien de arboverantwoordelijke als cursist is opgetreden een verdiepingsslag maken op het gebied van ergonomie en fysieke belasting. De mate van bekwaamheid is afhankelijk van de inzet van de diverse modules in het programma. Bij een voldoende deelnemingspercentage wordt het certificaat Coach Fysieke Belasting uitgereikt.

Aangezien de opleiding Coach Fysieke Belasting modulair is opgebouwd is een totaal investering in geld hier niet te geven. Na een vrijblijvend gesprek met het bedrijf volgt een investeringsspecificatie op basis van de gekozen modules en het aantal deelnemers uit het bedrijf. Extern te houden opleidingen kennen gezien de bijkomende kosten van locatie en catering een andere investering dan incompany opleidingen. De opleiding wordt gegeven in dagdelen. De minimale investering in dagdelen (alleen verplichte modules) bedraagt drie. De maximale investering bedraagt vijf dagdelen (exclusief expert begeleiding on-the-job). Geïnteresseerd? Vul het contactformulier in!

Tevredenheid opleiding Coach Fysieke Belasting (5 dagdelen)

Cursusprogramma 90%
Cursusduur 85%
Verhouding theorie versus praktijk 81%
begrijpelijkheid aangeboden lesstof 83%
Gebruikte voorbeelden en middelen 83%
Deskundigheid trainer(s) 92%
Complete indruk opleiding 90%

Gerelateerde Items.

Loading

Werkplek consulent

Werkplek consulent