THE RIGHT PLACE FOR HUMAN SOLUTIONS


Werkplek consulent

Een Werkplekconsulent kan u of uw arbo-coördinator helpen bij het beantwoorden van vragen rond de beeldschermwerkplek. Snelle acties, direct effect!

Vaak genoeg heeft de arbo-coördinator en/of preventiemedewerker óf te weinig tijd óf te weinig expertise om vragen bij (lichamelijke) klachten rond de werkplek te beantwoorden. Zou het dan niet juist prettig zijn als er intern medewerkers zijn die de helpende hand kunnen reiken op het deelaspect van werkplek ergonomie?

Met een minimale investering is al een groot resultaat te bereiken. Opleiders van Consultancybureau Ergonomics@WORK zijn als geen ander in staat om de kennis rond werkplek ergonomie didactisch over te brengen op uw medewerkers. De opgeleide werkplekconsulenten kunnen dan medewerkers snel van dienst zijn met adviezen die er toe doen.

Opleiding Werkplekconsulent

De opleiding tot Werkplekconsulent is geschikt voor medewerkers die affiniteit hebben met arbeidsomstandigheden. Er is geen specifieke vakkennis vereist. Alle benodigde informatie wordt aangeboden in deze opleiding.

Het programma van de opleiding tot Werkplekconsulent is modulair opgebouwd. In een gesprek met het bedrijf wordt gepeild welke rol de Werkplekconsulent moet gaan vervullen. Naast de essentiële onderdelen die in iedere opleiding aanwezig zijn (aangegeven met een *), kan optioneel gekozen worden voor een uitbreiding van de lesstof. De keuze voor uitbreiding is veelal afhankelijk van de taken die de Beeldschermconsulent gaat krijgen.

Binnen de opleiding Werkplekconsulent zijn de volgende modules beschikbaar. Modules met een * zijn essentieel en vormen onderdeel van ieder opleidingsprogramma:

 • Rol en positie van werkplekconsulent*
 • Wetgeving en richtlijnen werkplekinrichting en beeldschermwerk*
 • Belasting en belastbaarheid*
 • Gezondheidsklachten*
 • Beoordelingskenmerken beeldschermwerk*
 • Vervaardigen van een beknopt rapport (beeldscherm)werkplek
 • Maken van presentatie (beeldscherm)werkplek
 • Presenteren voor (grote) groepen
 • Terugkom dagdeel ervaringen als werkplekconsulent
 • Expert begeleiding on-the-job

Na afronding van de opleiding kan de Werkplekconsulent:

 • Inschatten wat de risico’s zijn van beeldschermwerk
 • Deskundige informatie geven over het instellen en/of verstellen van een beeldschermwerkplek (bureaustoel, bureau, beeldscherm)
 • Informatie verstrekken over het gebruik van de juiste hulpmiddelen (toetsenbord, muis, headset)
 • Uitleg geven over het juiste gebruik van activiteit gerelateerde werkplekken (HNW)

Aangezien de opleiding Werkplekconsulent modulair is opgebouwd is een totaal investering in geld hier niet te geven. Na een vrijblijvend gesprek met het bedrijf volgt een investeringsspecificatie op basis van de gekozen modules en het aantal deelnemers uit het bedrijf. Extern te houden opleidingen kennen gezien de bijkomende kosten van locatie en catering een andere investering dan incompany opleidingen. De opleiding wordt gegeven in dagdelen. De minimale investering in dagdelen (alleen verplichte modules) bedraagt twee. De maximale investering bedraagt vier dagdelen (exclusief expert begeleiding on-the-job). Geïnteresseerd? Vul het contactformulier in!

Tevredenheid opleiding Werkplekconsulent (3 dagdelen)

Cursusprogramma 88%
Cursusduur 84%
Verhouding theorie versus praktijk 87%
begrijpelijkheid aangeboden lesstof 87%
Gebruikte voorbeelden en middelen 85%
Deskundigheid trainer(s) 91%
Complete indruk opleiding 92%

Gerelateerde Items.

Loading

Coach Fysieke Belasting

Coach Fysieke Belasting